Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kiehtova häpeä

Lisätty 09.08.2018

Courage starts with showing up and letting ourselves be seenCourage starts with showing up and letting ourselves be seen

 

Onko rohkeus sitä, että on häpeilemätön, vai sitä, että hyväksyy häpeän ja tekee sen kanssa sovinnon? Häpeätutkimukseni innoittamassa blogitekstissä pohdin häpeän dynamiikkaa ja roolia psykoterapiassa. Häpeä ymmärretään psykologiassa koko minuuttamme leimaavana tunteena, kun syyllisyydessä taas on kyse siitä, mitä olemme tehneet. Hieman yksinkertaistaen ja arkikielellä ilmaistuna häpeä on fiilis siitä, että olen huono ja kelvoton ihminen, syyllisyys taas on tunnontuskien potemista siitä, että kokee tehneensä väärin. Häpeä saa piiloutumaan, peittelemään ja selittelemään tekojaan, syyllisyys taas sovittamaan tekemänsä virheet. Niin kuin miltään muultakaan tunteelta, ei häpeältäkään voi välttyä. Siitä kannattaa kuitenkin kiinnostua, koska sillä saattaa olla varsin tärkeä rooli psyykkisessä hyvinvoinnissamme. 

 

Lue kokonaan »

Rajoittavat minätarinat

Lisätty 07.03.2018

 

 

Mielemme kertoo meille paljon asioita, joista monia emme todellakaan halua kuulla. Varsinkin, jos menneisyyteemme mahtuu kariutuneita unelmia tai ihan vain inhimillisiä vastoinkäymisiä, tällaisia tarinoita itsestämme ja kootuista vioistamme ei tarvitse kovin kaukaa muistilokeroista hakea. Miten mielen kertomiin "totuuksiin" tulisi suhtautua?

 

Lue kokonaan »

Kohtele itseäsi kuin ystävää

Lisätty 14.02.2018

 

 

 

 

 

 Ajatus itsen kohtelemisesta hyvän ystävän tavoin on varsin kliseinen. Harvemmin pysähdymme pohtimaan, millaista konkreettista käyttäytymistä se tarkoittaa. 

Lue kokonaan »

On niin helppoo olla onnellinen?

Lisätty 03.01.2018

Otin joulukuussa aikalisän loskasta ja pimeydestä ja kävin lataamassa akkuja tanssilla ja auringolla toisella puolella maapalloa. Päätin kirjoittaa kokemuksestani blogiin pitkästä aikaa. 

 

Lue kokonaan »

Olisiko aika avata seuraava ovi asiakastyössä?

Lisätty 15.09.2017

Lokakuussa käynnistyy ammatillinen täydennyskoulutus, jonka annin soisi olevan laajemmin ohjauksellista, valmentavaa ja terapeuttista asiakastyötä tekevien tiedossa. Mindful Coach – käyttäytymisen muutoksen menetelmäkoulutus tarjoaa paitsi ymmärrystä käyttäytymisestä ja keinoista sen muutokseen psykologian ja käyttäytymistieteen näkökulmasta, myös työkaluja oman työotteen vaikuttavuuden arviointiin ja kehittämiseen. 

Koulutus toteutetaan toista kertaa yhteistyössä Snellman Kesäyliopiston kanssa. Viime vuonna järjestetty pilottiversio sai osallistujiltaan erinomaisen palautteen. Koulutukseen osallistuneet toimintaterapeutti Virpi Kauhanen ja fysioterapeutti Kirsti Karjalainen lupautuivat kertomaan enemmän koulutuksen annista asiakastyölleen. 

Lue kokonaan »

Mitä tänään lupaisin?

Lisätty 31.12.2016

Vuoden vaihde on kenties parasta aikaa pysähtyä pohtimaan sitä, mikä on meille tärkeää ja arvokasta. Lehdissä vilisee ohjeita parempaan vuoden aloitukseen, uuden vuoden ja uuden minän rakentamiseen. Ehkä lupaamme asioita itsellemme ja toisillemme – tai ehkä olemme tällä kertaa luvanneet olla lupaamatta mitään. Tällaiset pohdinnat ovat toki tärkeitä ja arvokkaita, valitettavan usein lupauksista tekoihin on kuitenkin pitkä matka. Olen itsekin luvannut vuosien varrella itselleni ja toisille kaikenlaista. Liikkua enemmän, meditoida päivittäin, syödä säännöllisemmin, pitää enemmän yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin… Lista on loputon. Vaikka hyvät aikeet ja konkreettiset tavoitteet lisäävät tutkitustikin todennäköisyyttä toimia niiden mukaisesti, unohdamme usein, ettemme ole niin rationaalisia ja tietoisia toimijoita kuin kuvittelemme olevamme. 

Lue kokonaan »

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta!

Lisätty 22.12.2016

On aika hiljentyä joulun viettoon, hengitellä rauhassa ja sytyttää kynttilä. Kuluneeseen syksyyn on mahtunut paljon hienoja kohtaamisia - lämmin kiitos niistä!

Kevään 2017 jooga- ja mindfulness-kursseista ja koulutuksista löytyy lisätietoja täältä: 

Mindfulness-kurssit ja -koulutukset

Joogatunnit ja -kurssit

Tammikuun alussa julkaistaan lisää tietoa mm. joogakursseista ja tunneista. 

 

Rauhallista joulun aikaa ja läsnäolon hetkiä vuoteen 2017!

 

Emilia

 

JouluMielellä-kalenteri ilmestyy jouluaattoon saakka Mielellä Facebook-sivulla, käy kurkkaamassa luukkuihin!

 


Lue kokonaan »

Sisäinen kriitikko ja läsnäolon vaatimukset

Lisätty 02.12.2016

"Useimmille meistä lienee tuttua, että kotona ollessa mieli on töissä ja töissä ollessa kotona. Lopputuloksena on monesti ajatus siitä, että on toisille ja itselle velkaa jotain enemmän ja parempaa. Tämä läsnäolo ei riitä, toisenlainen läsnäolo olisi parempaa." 

Lue kokonaan »

JouluMielellä-kalenteri

Lisätty 30.11.2016

Julkaisen Mielellä Facebook-sivulla joka päivä jouluaattoon saakka pienen tietoisuustaitoharjoituksen, läsnäolon tehtävän tai tekstinpätkän, jonka toivon tuovan hyvää (joulu)mieltä ja muistuttavan arjen pienistä iloista.  Mistä syntyi idea JouluMielellä-kalenteriin ja mistä siinä mahtaa olla kyse?

Lue kokonaan »

Uusia yinjooga- & mindfulness-tunteja ja -kursseja syksylle 2016

Lisätty 20.10.2016

Loka-joulukuulle 2016 on luvassa toivottuja uusia tunteja ja kursseja Lahteen, Helsinkiin ja Kuopioon. Katso tarkemmat tiedot ja päivämäärät täältä.