Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Psykoterapia

Mitä psykoterapia on?

Psykoterapia on tavoitteellista, muutokseen tähtäävää työskentelyä vuorovaikutuksessa psykoterapeutin kanssa. 

Psykoterapian tehtävänä on auttaa kohtaamaan vaikeita asioita, ymmärtämään käyttäytymistä (ajattelua, tunteita, ulkoisesti havaittavaa toimintaa) ja mahdollistaa sen muutos. Terapiasuhde toimii parhaimmillaan kuin peili: se auttaa näkemään meitä sen, mitä emme vielä yksin näe ja huomaamaan asioita, joita emme ole aiemmin huomanneet. 

 

Kuka psykoterapiaa antaa ja miten se eroaa tavallisesta jutustelusta? 

 Esimerkiksi hyvän ystävän kanssa keskustelusta psykoterapian erottaa se, että psykoterapiaa antava henkilö on käynyt siihen pitkän psykologian alan peruskoulutuksen sekä psykoterapeutin täydennyskoulutuksen ja hänen käyttämänsä menetelmät perustuvat psykologisiin teorioihin ja tutkimusnäyttöön.

 

Millaisesta taustasta ja menetelmistä käsin työskentelen?

Opiskelen Tampereen yliopistossa psykoterapeutiksi kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttikoulutuksessa ja työskentelen aikuisten ja nuorten parissa tästä monipuolisesta viitekehyksestä käsin. Valmistun nelivuotisesta koulutuksesta syksyllä 2019. Hyödynnän joustavasti niin perinteistä käyttäytymisterapiaa kuin uudempia hyväksymis- ja omistautumisterapiaa (HOT) ja dialektista käyttäytymisterapiaa (DKT). Jälkimmäisissä keskiössä ovat tietoisuustaidot (mindfulness), joiden parissa työskentelen myös kouluttajana. Työskentelen mm. seuraavien pulmien vuoksi kärsivien parissa: 

  • ahdistuneisuus
  • masennus
  • syömishäiriöt
  • pakko-oireet 
  • fobiat
  • univaikeudet
  • (työ)uupumus

Mitä on kognitiivinen käyttäytymisterapia?

Psykoterapiamuoto, joka perustuu mm. oppimis-, kognitiivisen ja sosiaalipsykologian teoriaan ja tutkimukseen ja painottaa yksilön vuorovaikutusta sosiaalisen ympäristönsä kanssa nykyhetkessä. Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa käytettävät menetelmät perustuvat tutkimusnäyttöön – tiedetään, että ne todella vaikuttavat ja vaikuttavuutta voidaan mitata. Terapia on luonteeltaan tavoitteellista ja strukturoitua. Terapian kesto määrittyy asiakkaan tilanteen ja tarpeiden mukaan. 

Miten pääsen terapiaan? 

En ota tällä hetkellä vastaan KELA-terapeuttia etsiviä asiakkaita.
Psykoterapiakoulutusvaiheessa annetusta psykoterapiasta ei ole mahdollista saada KELA-korvausta.

Vastaanottoni sijaitsee Lahdessa Karjalankadulla. Teen tarvittaessa psykoterapiaa myös etäyhteydellä . 

 

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa tutustumiskäynti

Tapaamisessa kartoitamme yhdessä tilannettasi ja tarpeitasi ja kuulostelemme, miltä yhteistyö puolin ja toisin tuntuu. Mahdollisen terapian aloittamisesta sovimme vasta tutustumiskäynnin päätteeksi. 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.