Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Uusin kirjani Suorittajan mieli - Vapaudu ylikontrollista ilmestyi tammikuussa 2022. 

Tunteitaan ja ajankäyttöään hallitsevia ihmisiä ihaillaan, ja hyvä itsekontrolli onkin hyödyllinen ominaisuus. Ylikontrolliin taipuvainen vaatii kuitenkin itseltään liikaa ja kokee helposti riittämättömyyttä ja ulkopuolisuutta. Taipumus vaikuttaa usein myös uupumuksen ja niin kutsutun korkean toimintakyvyn masennuksen ja ahdistuksen taustalla.

Kirja tarjoaa uusia oivalluksia ja hyvät käytännön työkalut lempeämmän ja joustavamman suhtautumisen opetteluun. 

Kirja on saatavilla kirjakaupoista sekä lukemanani äänikirjana ja e-kirjana. 

Lue myös kirjan tematiikkaa käsittelevä haastatteluni  MeNaisissa. 

Tunteella-kirjat

Kateus 

Kateus on sosiaalinen tunne, jota on pitkään pidetty häpeällisimpänä tunteena. Tutkimusten mukaan kateus on tavallisimpia sosiaalisen median käyttöön liittyviä tunteita ja alttiimpia sen kokemiselle ovat nuoret. Kateuden kanssa voi oppia tulemaan toimeen niin, että sen haitalliset vaikutukset vähenevät. Tunne linkittyy myös arvoihin, onnellisuuteen ja merkitykselliseen elämään. Toinen Tunteella-kirja syventyy kateuden olemukseen, kateutta synnyttävään sosiaalisen vertailun prosessiin ja sosiaalisen median vaikutukseen tunteiden ja käyttäytymisen säätelyssä. Se integroi sosiaalipsykologiaa, positiivista psykologiaa ja kognitiivista käyttäytymisterapiaa.

Häpeä

Julkisessa keskustelussa häpeä mielletään usein mielenterveyden ongelmien seuraukseksi. Harva tietää, että häpeä on myös monien mielenterveyden ongelmien taustavaikutin. Kyky tuntea tervettä häpeää on välttämätöntä yhteiskunnan toiminnan kannalta, mutta häpeästä voi myös kasvaa suuri, salakavalasti hyvinvointia nakertava möykky. Häpeä vaikuttaa monien ajallemme ominaisten ongelmien, kuten riittämättömyyden tunteen, huonon itsetunnon, perfektionismin, uupumuksen, masennuksen, ahdistuksen ja syömishäiriöiden taustalla. Kirja on työkalu jokaiselle, joka haluaa tutkia suhdettaan häpeään, vapautua sen yliotteesta ja oppia myötätuntoa itseään kohtaan.

 

Tunteella-kirjat on saatavilla lukemanani äänikirjana ja e-kirjana ääni- ja e-kirjoja tarjoavista palveluista. Tunteella - Häpeä on saatavilla myös printtinä verkkokirjakaupoista.